Исторически успех за хърватския Zelina на EH Indoor Club Cup в Алания

Историческо класиране за хърватите от Zelina на завършилата преди минути EuroHockey Indoor Club Cup в Алания, Турция!

Хърватите успяха да се класират втори след състава на Динамо Електростал от Русия. Руснаците бяха сочени за фаворит в турнира, в който отсъстваха традиционно силните клубни представители на Германия, Холандия, Белгия и Швеция. В крайна сметка шампионът на Русия за миналата година успя да съхрани повече енергия и в последния си мач за турнира надигра в директен двубой за титлата хърватите с резултат 9-5.

Въпреки това второто място на Zelina може да бъде считано за исторически успех, тъй като никога до този момент хърватски отбор не се е качвал на стълбичката в най-престижния клубен турнир в зала в Европа. Може да се каже, че хърватите успяха да използват по най-добрия начин неприятната за всички обстановка през последните месеци и надскочиха себе си. Несъмнено добрата работа е била започнала месеци преди турнира с привличането в състава на трима изключително опитни бивши немски национали, както и двама изключително класни състезателя от Украйна.

Подсиленият хърватски шампион успя да събере 25 точки в групата, побеждавайки всички други клубове. Класата на привлечените Бени Весс (DEU, 36 г., национал зала и открито), Себастиан Драгун (DEU, 38 г., национал зала и открито), Ян-Филип Рабенте (DEU, 34 г., национал зала и открито), Богдан Коваленко (UKR, 24 г., национал зала и открито), Виталий Шевчук (UKR, 25 г., национал зала и открито) беше безпорно най-голямата разлика между Zelina и техните противници през първите 5 срещи от турнира. Хърватите доминираха във всяка една от тези срещи като дадоха заявка за шампионското място, но за съжаление не успяха да задържат енергията на нужното високо ниво, което щеше да им позволи да се противопоставят на много по-младия състав на Електростал.

Въпреки всичко БФХТ поздравява съставът на Zelina и Хърватския Хокеен Съюз за изключително професионалната работа на и извън терена! Поздрави и за състава на Динамо Електростал – новият клубен Шампион на Европа в зала!

Крайно класиране:
1.  Dinamo Elektrostal (RUS)
2.  Hockey Klub Zelina (CRO)
3.  Post SV (AUT)
4.  Sanse Complutense (ESP)
5.  Gaziantep Polisgücü SK (TUR)
6.  HC Minsk (BLR)
7.  KS AZS AWF Poznan (POL)

* Снимка – Хърватски хокеен съюз

Start a Conversation

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *