Категория: Новини – България

Нова дата за административен семинар – 28.02.2020 г.

Поради липса на заявки за участие, планирания в Календара на БФХТ за провеждане на 31.01.2020 г. административен семинар се отлага за 28.02.2020 г.

БФХТ уведомява всички свои членове, че длъжностни лица администратиращи  държавни първенства и турнири не явили се на административен лицензионен годишен семинар – национален или регионален, дори заплатили регистрационна такса нямат актуални права за съответната спортно-състезателна година!

Станаха известни повиканите състезатели в НО юноши до 15 г., разширен състав

Станаха известни състезателите от разширения състав НО до 15 г., повикани за зимен етапен контрол. Това са хокеистите показали най-добри резултати на есенните тестове, провели се през ноември 2019 г. в гр. Рудозем. В периода 19-22 февруари с тях ще бъдат проведена нова серия тестове, резултатът от които ще определи съставът на България до 15 г. през 2020 г.

Пожелаваме успех на момчетата!

Ето и имената на състезателите:

 • Даниел Стефанов (Дунав)
 • Иван Янчев (Пловдив)
 • Иван Раднев (Пловдив)
 • Антонио Мирков (Дунав)
 • Шенрух Златанов (Вр) (Дунав)
 • Мартин Иванов (Пловдив)
 • Георги Младенов (ЕнДжиЕс)
 • Александър Арабаджиев (Вълците)
 • Ангел Илчев (Пловдив)
 • Кевин Мутафчиев (Вълците)
 • Хайри Трампов (Чепинци)
 • Мартин Момчилов (ЕнДжиЕс)
 • Петър Гочев (Хеброс)
 • Митко Дурев (Чепинци)
 • Айдоан Брахимбашев (Чепинци)
 • Адриян Узунов (Вр) (Петър Берон)
 • Дейвид Гачев (Вълците)
 • Сейдин Кайлицки (Чепинци)
 • Ангел Апостолов (Пловдив)
 • Георги Айвазов (Петър Берон)
 • Омар Моллов (Вр) (Чепинци)
 • Александър Тодоров (Вълците)
 • Лъчезар Лазаров (ЕнДжиЕс)
 • Даниел Леков (Вълците)

Представяме Ви СКХТ Хеброс!

СКХТ Хеброс е един от най-старите клубове в България и основоположник на модерния хокей на трева в страната. Повече информация за клуба можете да откриете в неговия профли тук.

Ако искате и Вашия клуб да има подобна страница, моля изпратете ни информацията, която бихте искали да се показва!

Завърши VII Национален Студентски Шампионат по хокей на трева

На 15 декември завърши двудневният VII Национален Университетски Шампионат. В дванадесетте мача бяха отбелязани 128 гола. А шампионските купи и при двата пола бяха спечелени от състезателите на НСА София.

Втори, както при мъжете, така и при жените завършиха съставите на МГУ София. Трети се класираха отборите на ТУ Варна. При жените четвъртото място бе заето от Тракийския Университет Стара Загора.

Можете да видите повече информация за турнира тук, както и да споделите емоцията на състезателите в нашата галерия.

Център СДК към НСА организира 18-месечна треньорска специализация за професионална квалификация „Треньор по хокей на трева“

Центърът за следдипломна квалификация при НСА „В. Левски“ съвместно със сектор „Хокей на трева“ организират 18-месечна треньорска специализация. Обучението е в задочна форма, като завършилите специализацията и притежаващи висше образование получават професионална квалификация „Треньор по хокей на трева“. Лицата със средно образование, съобразно изискванията на Наредба №1/04.02.2019 г. на ММС, получават правоспособност за „Помощник-треньор“.

Желаещите да се включат в обучението със средно образование трябва да са навършили 28 години.

Заявление се подава по електронен път в сайта на НСА – (ТУК). Крайният срок за подаване на заявления е 31.12.2019 г.

При сформиране на необходимата група през януари 2020 г. всеки ще бъде информиран за условията на обучението и за неговото начало.

За допълнителна информация – телефон: 02 40 14 238 – ЦСДК.

*снимка на корицата –  bnr.bg

Календар на БФХТ за 2020 г.

Радваме се, че вече можем да обявим последната версия на календара ни за 2020 г.

В него ще можете да откриете информация за всички турнири през годината, както също така дати за семинари, обучения, заседания на комисии и други.

Можете да го свалите директно от тук или от страницата ни с документи.

Скоро информацията от календара ще бъде налична и в новия ни сайт, ето тук. По този начин ще можете да се информирате за всичко най-интересно, което предстои и дори да добавите датите от сайта в календара на мобилното си устройство само с две натискания.

Академик Плюс – носител на XXVI Купа на България по хокей

Мъжкият отбор на КХТ „Академик плюс“ стана носител на Купата на България по хокей. Финалната среща се състоя днес, 09.11.2019 г., на терена в Национална Спортна Академия, като за да спечелят трофея академиците трябваше да победят отбора на КХТ „Славия 1921“.

Двубоят протече изключително интересно като в първата четвърт превес имаха състезателите от белия отбор, които изпуснаха няколко ключови положения пред вратата на вратаря на „Академик Плюс“ Иван Генов. Така в началото на втората четвърт резултатът бе 0 – 0, докато в едно разбъркване в кръга на „Академик Плюс“ най-сполучливо успя да се позиционира халфът на „Славия 1921“ Мартин Калев, отбелязвайки попадение за 0 – 1. В ответната атака резултатът беше изравнен (1 – 1). При този резултат дойде и почивката в средата на срещата.

В третата четвърт „Славия 1921“ не успяха да продължат да упражняват натиск, като може би късата скамейка изигра своята роля. „Академик Плюс“ от своя страна намери своето темпо и започна да владее играта в центъра на терена, като успя да „обърне“ резултата за 2 – 1.

Във финалната четвърт зрителите в хладния съботен следобед бяха свидетели на добра игра и от двата отбора, като първо академиците поведоха с два гола разлика за 3 – 1. Само няколко минути по-късно Радослав Грозков от състава на „Славия 1921“ успя да отбележи от къс корнер с мощен драгфлик, връщайки едно попадение.

За съжаление на бялата агитка това беше и последния гол в срещата и така отборът на „Академик Плюс“ успя да вземе победата срещу състава на „Славия 1921“ в XXVI издание на Купата на България по хокей с резултат 3 – 2. Президентът на БФХТ Йорг Шенк поздрави съперниците за добрата и джентълменска игра и връчи трофея на капитана на победителите Любомир Любенов.

Започна европейската седмица на спорта

Скъпи приятели, днес 23.09.2019 стартира „Европейска седмица на спорта“ организирана от Министерството на младежта и спорта, която се провежда в зала Арена Армеец.

На откриването присъстваха г-н Йорг Шенг – председател на Българска федерация по хокей на трева, доц. Антонио Антонов – Изпълнителен директор на Българска федерация по хокей на трева, г-н Калоян Христов – председател на Клуб по хокей на трева „Славия 1921“ и зонален координатор на зона Витоша и Струма, г-жа Лилия Ананиева – Мениджър на клуб по хокей на трева БСО – Българско спортно обединение към Британския колеж в София, г-н Руслан Стефанов – председател на Клуб по хокей на трева „Ен Джи Ес“ Перник и г-н Михаил Тодоров – треньор на Клуб по хокей на трева НСА – София.
Отбори от всички възрасти се представиха чудесно по време на демонстрациите в зала Арена Армеец.

Събитието продължава до 28 септември.

НИЕ ВИ ОЧАКВАМЕ!

Турнир по случай денят на Независимостта на България U16 и U18 – Пловдив

След изключително оспорвани двубои златните медали във възрастова група до 16 годишни завоюваха отбора на КСХТ „Ен Джи Ес“-Перник. Сребърни медали за КХ „Петър Берон“ и бронз за отбора на Чепинци.
В надпреварата при 18 годишните със злато се окичиха отбора на Хеброс следвани от Чепинци и Пловдив.
Предстоят финалите на дъжавните първенства в гр.Бяла, където ще бъдат определени шапионите за годината.
Пожелаваме успех на всички финалисти!