Втори ден на EuroHockey U18 Championship II-A 2023

Вторият ден на Европейското първенство в Алания, Турция завърши, като резултатът от първата за деня среща между Франция и Финландия показа, че наистина отборът на петлите е класа по-силен от всички останали съперници и резултатът от вчерашния ден не трябва да ни стряска. В края на двубоя таблото с резултата показваше категоричното 18:0 в полза на французите.

Във втората за деня среща отборът на Украйна надделя със 7:3  над Хърватска в интересен мач изпълнен с размяна на голове, физическа игра и картони.

В най-интересната за нас среща, за съжаление националният ни отбор не успя да намери своя ритъм и загуби от домакините, Турция, с 11:0. Домакинското предимство си оказа своята тежест, като по-голямата част от нашия състав играят за първи път на подобен тип настилка при такива изключително тежки климатични условия (32 C в 18:00 часа, при началото на срещата). Редно е да напомним, че след основаването на турската федерация през вече далечната 2002 година, южната ни съседка успя да изгради няколко модерни за времето си стадиона, което в комбинация с високата температура постави нашия отбор пред трудна задача.

Ако желаете да ни подкрепите в развитието на хокея на трева можете да закупите и изпратите Facebook звезди на БФХТ във всяко видео и reel в профила на федерацията във Facebook. Така всеки би могъл да помогне за развитието на спорта в България.

В утрешния ден турнирът продължава с 3 срещи, като Лъвовете срещат Украйна в 15:45 българско време.

Start a Conversation

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *