УСПЕХ: Първа победа за юношите на България в Алания

С грандиозен успех ни зарадваха днес българските юноши от националния отбор до 18 години. Младите лъвчета успяха да надвият отбора на Финландия с резултат 4-1, което им гарантира 5то място в крайното класиране в група Championship II-A на EuroHockey U18 през 2023.

(крайно класиране в турнира)

Днес беше последеният състезателен ден, като нашите момчета вчера изиграха тежък мач срещу опитния отбор на Хърватска, но за съжаление загубиха с резултат 7-1. Средната възраст на шахматистите е с 10 месеца по-висока, като българският национален отбор е най-младият сред всички участващи в този турнир. Въпреки това ръководството на БФХТ е убедено, че с много работа от тяхна страна успехите ще последват в най-скоро време!

(минимална средна възраст на отборите)

13ти юли беше почивен за всички отбори, а предишния ден българите се изправиха срещу отбора на Украйна, която се защитава в непредизвикана пълномащабна война на нейна територия цели 504 дни. Бихме желали да отбележим, че дори градът „люпилня“ на украинския хокей, Виница, беше засегнат многократно от бомбардировките върху цивилната инфраструктура, като нямаме данни дали хокейният стадион е претърпял щети и къде се подготвят представителните състави на Украйна. В тази среща българите не можаха да намерят победния ритъм и последната четвърт завърши при резултат 1-11 за състава в жълто и синьо.

Повече информация за турнира, както и пълна статистика от всички срещи можете да намерите тук.

Start a Conversation

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *