КХТ Славия 1921

КХТ Славия 1921

Клубът е създаден през 2017 год., като последовател на КХ Славия и КХТ Славия 2005. През същата година е приет за член на БФХТ. Председател на УС е Калоян Христов, а членове – Слави Иванов и Илиян Илиев.

Със създаването на КХТ Славия 1921 деятелите в сдружението имат за цел развитието и популяризирането на спорта, в унисон с разпространяване на „бялата идея“. С любовта си към спорта и постоянното себераздаване славистите желаят да развиват всички възрастови групи и да оставят трайна следа на хокейната карта на България и Европа.

Историческите сведения сочат за силно развитие на хокея в България около 20-та година на XX. По това време на картата на България има 3 клуба по хокей на трева , като Славия е един от тях. След 30 год. хокеят на трева в България е със затихваща дейност, като напълно изчезва, играта не може да се пребори с конкуренцията на другите спортове и се губи интереса към нея. Възможно е липсата на федерация също да е изиграла решаваща роля в спирането на практикуването на този спорт.

Постижения:

2018 г.: ДП Мъже, открито – вицешампион; Купа България Мъже – носител; ДП Мъже, зала – вицешампион

2019 г.: ДП Мъже, открито – III място; Купа България Мъже – финалист; ДП Мъже, зала – Шампион; Клубно ЕП Challenge IV, открито – Финландия – V място

Нашите отбори

Мъже

Шампиони ДП зала, носители на Купа България, вицешампиони ДП открито

Контакти с клуба

Мениджър и Председател на УС

Калоян Христов

Къде и как?

Искате да станете част от Славия 1921?

kht_slavia_1921@abv.bg