КХТ Вълците са шампиони в зала (Деца до 12 г.)

През този уикенд, в Пловдив, се проведоха два изключително интересни турнира под егидата на БФХТ. Бяха решени шампионските титли при Деца до 12 г. и Момичета и Момчета до 14 г. в зала.

Зрителите в зала Строител станаха свидетели на изключително оспорвана надпревара, както и на много емоционални моменти представени им от малките състезатели от цяла България.

Тази година XXI Държавно първенство в зала за Деца до 12 г. противопостави отборите на Вълците, Лъвчетата, НСА, Петър Берон, Пловдив и Хеброс. Шампионатът се проведе в две фази, като завършилите на първите две места в двете предварителни групи се срещнаха на полуфиналите, за да определят финалистите.

През единадесетте срещи гостите на града, които бяха и гости на федерацията ни, видяха над 70 гола, множество майсторски отигравания и най-вече безкрайно многото емоции, изписани на детските лица, радостта от любимия спорт.

Въпреки младостта на състезателите, атмосферата на игрището беше изключително нажежена, а зарядът от мачовете се усещаше във въздуха. Това се дължеше и на безценната подкрепа от родителите, които скандираха с пълно гърло, поддържайки своите деца.

Короната на турнирът бе финалът, в който съставът на Вълците (Харманли) успя да бъде една идея по-добър от този на Петър Берон (Пловдив). Резултатът в края на редовното време бе 1:1, което значеше, че победителят ще се реши след изпълнение на серия от 3 шут-аута. След няколко драматични изпълнения Вълците отбелязаха решаващия гол, което накара цялата зала Строител да изригне в овации.

Крайно класиране:

1. Вълците (Харманли)

2. Петър Берон (Пловдив)

3. Хеброс (Харманли)

4. НСА (София)

5. Лъвчетата (Неделино)

6. Пловдив

Наградите бяха връчени от представители на БФХТ и екипа, организатор на турнира. Повече информация можете да откриете в специалната страница на ДП зала, Деца до 12 г., както и в галерията ни.

Start a Conversation

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *